Neurofeedbackplus

Telefon

0754549881

Copii

Relația dintre corp și minte

Relația dintre corp și minte este puternică și la copii. Îngrijorările și stresul sunt deasemenea cauza multor simtoame fizice. Ceea ce este și mai complicat în aceste caz, este faptul că, copiii nu știu să vorbească despre preocupările lor.

Neurofeedback și problemele de concentrare

Când un copil are probleme de concentrare este dificil să se concentreze pe un subiect sau activitate. Este ușor distras de stimuli exteriori și îi este greu să se concentreze pe un singur lucru pentru o perioadă de timp raportată la vârsta sa cronologică.

Există mai multe cauze pentru problemele de concentrare care afectează performanța la școală sau activități. O posibilă cauză a problemelor de concentrare poate fi la nivelul creierului când anumite zone din creier funcționează prea încet, acest lucru poate duce la probleme de concentrare printre altele.

Cu Neurofeedback putem optimiza activitatea creierului astfel încât să înceapă să funcționeze mai repede.

Neurofeedback și frica de performanță la copii

Copiii suferă deseori de anxietate de performanță la o vârsta fragedă, adesea cauzată de presiunea pe care o experimentează din exterior.

Copiii  vor subconștient să se ridice la înălțimea așteptărilor pe care le impune “lumea” exterioară intenționat sau neîntenționat.

Copiii iau adesea criticile personal, pun presiune pe ei înșiși și se simt inferiori.

Frica de eșec sau frica de a nu dezamăgi are de-a face cu imaginea de sine a copilului.

Cercetările arată că un copil care se pricepe rău la matematică dar se gândește pozitiv la el însuși obține scoruri mai mari decât un copil care se pricepe la matematică și se gândește negativ la sine.

Copiii fricoși au un mod complicat de a gândi. Un copil cu teamă de eșec se va uita la ceea ce nu poate face. 

Ca orice altă frică aceasta poate duce la reacții fizice puternice cum ar fi:

Neurofeedback este o terapie pentru anxietate care are ca scop îmbunătățirea activității anormale din creier.

Alte aplicații ale Neurofeedback

Despre oboseală se aude foarte mult nu numai la adulți ci și la copii. Adolescenții în special spun adesea că sunt foarte obosiți. Oboseala poate avea un impact major asupra vieții unui copil. Este important să nu așteptați prea mult pentru a afla de unde provine acea oboseală.

Daca oboseala începe să se manifeste într-un tipar și să domine imaginea de zi este adesea însoțită de iritabilitate și probleme de concentrare și memorie.

Neurofeedback este o metodă excelentă de tratament deoarece reechilibrează activitatea creierului. Activitatea undelor de repaus trebuie să fie în echilibru cu activitatea de vigilență.

Dislexia este denumită o tulburare caracterizată printr-o dificultate persistentă în învățare și aplicarea corectă și/sau fluentă a citirii și/sau a ortografiei la nivel de cuvânt.

Copiii cu dislexie au probleme în una sau mai multe dintre următoarele trei domenii:

= exprimarea – legătura dintre sunete și simbolurile literelor

= automatizarea – recunoașterea unui cuvânt deodată

= memoria de lucru

Neurofeedback-ul este din ce în ce mai utilizat cu succes în tratamentul dislexiei.

Discalculia provine din greacă și latină și înseamnă “aritmetrică proastă”. Discalculia este o dizabilitate de învățare în domeniul matematicii și este adesea asociată cu alte probleme, cum ar fi o înțelegere slabă, probleme de memorie, dificultăți de a spune timpul și probleme de ortografie (disgrafie).

Cauza problemelor de învățare nu a fost determinată dar este clar cauza se află în creier. Anumite zone ale creierului implicate în învățarea cititului și a ortografiei nu sunt bine dezvoltate și nu funcționează optim. Masurătorile din aceste arată că activitatea aici este adesea prea scăzută.

Neurofeedback ca tratament se concentrează pe reducerea acestei subactivități.

ADHD poate prezenta mai multe tipuri de simptome atât la copii cât și la adulți inclusiv.

Neatenție – se distrag ușor, nu termină sarcinile, amână.

Probleme de focalizare – pierdere de lucruri.

Probleme de organizare – nu acordă atenție detaliilor, nu reușește să termine lucrarea.

Hiperactivitate – agitați, aleargă atunci când nu este cazul, nu-i place să stea liniștit, vorbește excesiv.

Impulsivitate – probleme de așteptare, întreruperi.

Mulți copii cu ADHD au o activitate prea lentă în regiunile creierului care ne ajută să ne concentrăm. Starea undelor lente este incomodă și copiii încearcă în mod constant să-și activeze creierul prin aceste activități, mișcări ale corpului.

Neurofeedback poate antrena creierul să-și crească propria activare, astfel încât să nu fii nevoit să se antreneze în sarcini multiple pentru a-și menține creierul treaz.

Unii copii cu ADHD au deasemenea o activitate prea mare, ceea ce poate duce la impulsivitate și alte dificultăți. Când creierul nostru funcționează prea repede este dificil să stăm nemișcați și să urmărim instrucțiunile altora.

În acest caz, Neurofeedback poate ajuta la calmarea creierului astfel încât copilul sa se poată simți mai bine, mai calm.

Când un copil are probleme de concentrare este dificil sa se concentreze pe un anumit subiect sau activitate. Este ușor distras de stimuli externi și îi este greu să se concentreze pe un anumit lucru pentru o perioada de timp optima raportată la varsta lui cronologică.

Exista mai multe cauze pentru problemele de concentrare care afectează performanța la școală sau activitați.

Când anumite zone din creier functionează prea încet, acest lucru poate duce la probleme de concentrare. Cu neurofeedback putem optimiza activitatea creierului astel incat sa inceapă sa funcționeze  mai repede