Neurofeedbackplus

Telefon

0754549881

Fitobiomodulația

Ce este fotobiomodulatia?

Terapia de fotobiomodulatie este definită ca utilizarea energiei electromagnetice neionizante pentru a declanșa modificări fotochimice în structurile celulare care sunt receptive la fotoni.

Mitocondriile sunt deosebit de receptive la fotonii roșii și în infraroșu apropiat (NIR). La nivel celular, energia luminii roșii vizibile și infraroșu apropiat sunt absorbite de mitocondrii, care îndeplinesc funcția de a produce energie celulară numită „ATP”.

Cheia întregului proces este o enzimă mitocondrială numită citocrom oxidază c, un cromofor, care acceptă energia fotonică de lungimi de undă specifice atunci când funcționează sub par.

happy-couple-at-successful-therapy-session-with-fa-W9KXY7U.jpg

În 1967, Endre Mester a descoperit că anumite lungimi de undă au efecte specifice. El a descoperit că lungimile de undă roșii și infraroșii apropiate au proprietăți regenerative. Mester a numit această biostimulare. Astăzi, din 2015, se numește fotobiomodulație.

NASA a început inițial să experimenteze cu terapia cu lumină roșie asupra creșterii plantelor în spațiu și apoi pentru a ajuta la vindecarea rănilor la astronauți în anii 1990. De atunci, terapia cu lumină roșie a crescut în popularitate.

Lumina roșie acționează asupra mitocondriilor din celulele noastre pentru a stimula producția crescută de energie celulară (ATP).

Nu este o terapie termică

Psychological consultation

Terapia de fotobiomodulare

Spre deosebire de alte multe tratamente, Terapia de fotobiomodulare este o terapie non-termică – este mai asemănătoare cu fotosinteza. Dispozitivele de terapie prin fotobiomodulație funcționează în spectrele roșu și în infraroșu apropiat

Fotobiomodularea (PBM) descrie utilizarea luminii roșii sau infraroșii apropiate pentru a stimula, vindeca, regenera și proteja țesutul care fie a fost rănit, fie degenerează, fie riscă să moară. Unul dintre sistemele de organe ale corpului uman care este cel mai necesar vieții și a cărui funcționare optimă este cel mai îngrijorată de omenire în general, este creierul. Creierul suferă de multe tulburări diferite care pot fi clasificate în trei grupe mari: evenimente traumatice (accident vascular cerebral, leziuni cerebrale traumatice și ischemie globală), boli degenerative(demență, Alzheimer și Parkinson) și tulburări psihice (depresie, anxietate, tulburare de stres post traumatic).